Populaire berichten

zondag 13 november 2011

November 2011

Op dit moment staan er slechts een beperkt aantal rusthuispaarden, we hebben nog een aantal aanvragen lopen, maar geen concrete reserveringen.
Toch staan alle boxen nu al vol, dit komt omdat ongeveer de helft van de boxen verhuurd is aan onze dochter en haar vriend, die samen WA Stables runnen.
De vrije boxen van het rusthuis worden tijdelijk ook door hun gebruikt; WA Stables is een trainings- en handelsstal, dit betekent dat altijd op korte termijn de boxen van het rusthuis weer vrij zijn.
Stal Yn it Span biedt naast het paardenrusthuis ook tijdelijke stalling en opfok op beperkte schaal en Stal Yn it Span heeft zelf momenteel nog 3 rijpaard fokmerries.

De rusthuispaarden van nu zijn Angel, 19 jaar oud
hier samen met Jelena, 20 jaar oud.
Ons oudste rusthuispaard is de fjordenmerrie Daisy, zij is 28 jaar.

Daarnaast is er Ulla-Maude, een nog jonge merrie, door onszelf gefokt. Ten gevolge van zware spierbevangenheid eerder is ze afgekeurd voor de sport. Ze is door haar eigenaresse aan ons ter beschikking gesteld voor de fok.

Ons rusthuispaard Sizzle, eveneens afgekeurd voor de sport ten gevolge van een gebroken griffelbeen, is helaas op 1 mei ingeslapen op een veel te jonge leeftijd.
Ook Sizzle werd ingezet voor de fok en had op het moment dat ze ingeslapen werd een veulen van amper 3 weken aan de voet.
Doordat de rusthuispaarden bij ons een individuele behandeling krijgen is het ook mogelijk met merries te fokken.
Vooral voor eigenaren van merries die op jongere leeftijd worden afgekeurd voor de sport is het soms aantrekkelijk om er nog een aantal jaren mee te fokken. Met name als de merrie in de sport veel inzet heeft getoond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten